Gratis fragt ved køb for over 299,-

Kan naturlig omega-3 fedtsyre støtte kolesterolniveauet?

Kan naturlig omega-3 fedtsyre støtte kolesterolniveauet?

De fleste oplever med alderen øget opmærksomhed omkring kolesterolniveauet.

Hjerteforeningen anbefaler, at det bør ikke være højere end 5,0 mmol/l (milimol per liter). Niveauet mellem 5,0 og 6,4 mmol/l anses som værende let-forhøjet.

Årsagerne til forhøjet kolesterol kan være mange, herunder kost og (mangel på) motion, men også genetik kan spille en rolle.

Vælg den rigtige slags fedt

Vi har behov for fedt - dog af den korrekte type. Kroppen har diverse formål, hvor fedt er afgørende. En kost uden fedt er derfor ikke hensigtsmæssig, hvis man ønsker at regulere kolesterolniveauerne i blodet. Ikke desto mindre er det væsentligt, hvilken type fedt vi indtager.

Det mættede fedt i kosten (såsom fedt fra kød, smør, stegemargarine, pålæg, kokosfedt osv.) øger kolesterolniveauerne i blodet, mens det umættede fedt reducerer dem. Af den grund er det bedst at begrænse indtaget af mættet fedt og primært indtage umættet fedt.

Vidste du dette om kolesterol?

Kolesterol, et fedtstof i sig selv, er afgørende for diverse vitale funktioner i kroppen, herunder dannelse af kønshormoner, D-vitamin og galdesyrer, da det er integreret i alle cellemembraner.

Mens vi selv producerer kolesterol via vores lever, så optager vi også en betydelig mængde gennem kosten. Kolesterol transporteres gennem kroppen via forskellige mekanismer i blodbanen.

Naturlige næringsstoffer

De senere år har en række videnskabelige studier fastslået, at flere naturlige næringsstoffer har en positiv påvirkning på kolesterolniveauet. Det er denne forskning, der ligger til grund for udviklingen af præparatet Porsano Kolesterol Balance.

Porsano Kolesterol Balance indeholder nemlig, som det eneste produkt i Danmark, både omega-3 fedtsyren ALA (alfa-linolensyre), det vitamin-lignende stof Q10, samt røde gærris, der har et naturligt indhold af stoffet monacolin K. Særligt ALA fedtsyren har i studier vist sig effektiv, og kan være med til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.

ALA er en essentiel omega-3 fedtsyre, som findes i høje koncentrationer i fødevarer som planteolier, chiafrø og valnødder. Selvom ALA også findes i enkelte animalsk fødevarer, så kaldes den en plantebaseret omega-3 fedtsyre, da den oprindelige kilde er den planteføde, som dyret har spist.

Videnskabeligt bevist

Der er i gennem årene foretaget mange undersøgelser med ALA fedtsyrer. En af de største, fra 2021, er en såkaldt meta-analyse, hvor forskerne kiggede på resultaterne fra i alt 47 videnskabelige studier med sammenlagt mere end 2500 deltagere. Man sammenholdte indtaget af alfa-linolensyre (ALA), typisk fra kilder som chiafrø og hørfrø, med niveauet af fedtstoffer i blodet. Den grundige gennemgang medførte en ganske klar konklusion:  alfa-linolensyre (ALA) hjælper med at vedligeholde et normalt kolesterolniveau.*

Resultaterne er også bakket om af den europæiske fødevaresikkerhedsstyrelse, som netop anerkender, at ALA spiller en vigtig rolle i vedligeholdelsen af normalt kolesterol i blodet.

Sund livsstil

Motion og balanceret kost er en vigtig del af en sund livsstil. Men hvis man er blandt de 80%, som ifølge Sundhedsstyrelsen ikke spiser nok fisk, frugt og grønt, så kan et tilskud fra danske Porsano være det helt rigtige at prøve. Produkterne er udviklet sammen med fagfolk inden for ernæring og kostsammensætning, er testet for renhed og styrke, og bidrager til at imødekomme lige netop dit behov. Hverken mere eller mindre.

Du kan læse mere om Porsano Kolesterol Balance her.

*den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 2g ALA.

Tidligere indlæg Næste indlæg