Gratis fragt ved køb for over 299,-

Har du styr på dit kolesterol?

Har du styr på dit kolesterol?

Kolesterol er et essentielt fedtstof som findes i alle celler i kroppen og det spiller en afgørende rolle i opretholdelsen af sunde cellemembraner. Det er også afgørende for dannelse af visse hormoner og for energiomsætningen. Selvom en del kolesterol kommer fra kosten, produceres størstedelen af dig selv, primært i leveren. Når det dannes, frigives det i blodbanen og transporteres rundt i kroppen, bundet til proteiner.

"Totalkolesterol" er et begreb, der refererer til den samlede mængde kolesterol i blodet og inkluderer HDL og LDL-kolesterol. Det er fordelingen mellem disse former, der er af særlig interesse, da nogle typer kolesterol er skadelige, mens andre er gavnlige.

 

HDL-kolesterol

Kaldes også for det “gode” eller “herlige” kolesterol.

Transporterer fedtstof væk fra væggen i blodkarret og tilbage til leveren.

 

LDL-kolesterol

Går også under betegnelsen det “dårlige” eller “lede” kolesterol.

Lagrer sig som fedtdepoter i karvæggen.

 

Hvor skal mit kolesteroltal ligge?

Dit totale kolesteroltal bliver angivet i millimol kolesterol per liter blod (mmol/l), og det har en tendens til at stige med alderen. Du kan nemt få målt dit kolesterolniveau hos din læge.

Hjerteforeningen anbefaler, at det ikke bør være højere end 5,0 mmol/l. Vær dog særligt opmærksom på dit LDL-kolesteroltal, som for raske mennesker ikke bør overstige 3,0 mmol/l.

Niveauet mellem 5,0 og 6,4 mmol/l anses som værende let forhøjet.

 

Husk den sunde livsstil

Din livsstil er vigtig for et sundt niveau af fedtstoffer i dit blod. Der er derfor masser, du selv kan gøre for at påvirke dit kolesteroltal i positiv retning

Overordnet set er en sund kost en kolesterolvenlig kost, så lever du efter de gængse anbefalinger, er du godt på vej. En god huskeregel kan dog være at spise efter de fire F’er.

 

Fedt: Prioritér umættet fedt fra planteriget

Fisk: Er rige på omega-3 (umættet fedt). Skift kødet til frokost og aftensmad ud med fisk.

Fuldkorn: Kostfibrene binder kolesterol i tarmen og hjælper på den måde dit kolesteroltal.

Frugt og grønt: Indeholder masser af vitaminer, mineraler og kostfibre.

 

Lidt ekstra hjælpe fra naturen

Motion og balanceret kost er som sagt en vigtig del af en sund livsstil. Men hvis man er blandt de 80%, som ifølge Sundhedsstyrelsen ikke spiser nok fisk, frugt og grønt, så kan et naturligt kosttilskud være det helt rigtige at prøve.

Porsano har netop lanceret præparatet Kolesterol Balance, som baseret på nyeste forskning er et effektivt supplement til en sund og aktiv livsstil. Produktet er en unik og avanceret kombination af flere naturlige ingredienser, herunder den essentielle omega-3 fedtsyre ALA (alfa-linolensyre), som vedligeholder et normalt kolesterolniveau*. 

Porsano Kolesterol Balance er udviklet med fokus på samspillet med de enkelte ingredienser. Derfor har produktudviklerne tilføjet det aktive stof monacolin K fra røde ris samt det vitamin-lignende Q10, da disse stoffer i videnskabelige studier har vist sig at komplimentere ALA fedtsyren særdeles godt. 

Produktet er ligeledes beriget med B12-vitamin, som bidrager til en normal omsætning af homocystein. Du kan læse mere her.

*den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 2g ALA.

Tidligere indlæg Næste indlæg