Gratis fragt ved køb for over 299,-

Overvægtige har brug for mere D-vitamin

Overvægtige har brug for mere D-vitamin

En undersøgelse, der involverede mere end 25.000 deltagere, viste, at fordelene ved D-vitamintilskud afhænger af vores BMI (Body Mass Index), som er en måde til at måle hvorvidt man er overvægtig eller undervægtig.

Find ud af, hvorfor overvægtige personer kan have brug for højere doser af dette vigtige vitamin.

D-vitamin hjælper med at holde knogler, tænder og muskler sunde og bidrager også til et normalt immunsystem. Det er ligeledes vigtig for optagelse og udnyttelse af calcium. Det er derfor, mange mennesker tager et D-vitamintilskud året rundt for at sikre en tilstrækkelig tilførsel af dette næringsstof. Ifølge en ny amerikansk undersøgelse er D-vitamin dog ikke lige så effektivt hos overvægtige personer som hos personer med normal vægt.

Niveauet af D-vitamin i blod

Undersøgelsen, som er offentliggjort i JAMA Network Open*, er baseret på data fra en placebokontrolleret undersøgelse (VITAL-forsøget) af 25.871 amerikanere, mænd og kvinder, midaldrende og ældre. Forskerne fokuserede på 16.515 deltagere i denne undersøgelse.

Baseret på blodprøver målte de serumkoncentrationen af D-vitamin og biomarkører for D-vitamin, der afspejler, hvordan kroppen metaboliserer og anvender dette næringsstof.

Overvægtige personer har brug for højere doser

Ved at sammenligne gruppen af personer med normal vægt (BMI under 25) med gruppen, der var overvægtige, observerede de en stor forskel. De overvægtige personer havde ikke de samme sundhedsfordele som personer med normal vægt, selvom de tog den samme dosis D-vitamin.

Baseret på denne undersøgelse og tidligere forskning konkluderer forskerne, at overvægtige personer har brug for en højere dosis D-vitamin for at få gavn af næringsstoffet. De afslørede også, at disse observationer kan hjælpe med at forklare, hvorfor nogle undersøgelser ikke har kunnet demonstrere effekt.

Stærk D-vitamin kapsel med god optagelighed

Porsano har for nyligt lanceret Danmarks stærkeste D-vitamin kapsel, med hele 95 mcg D3-vitamin per kapsel. Produktet er fremstillet efter de strengeste kvalitetskrav (farmaceutisk kontrol), og er dertil testet for både styrke og renhed. Det er din garanti for et effektivt og sikkert præparat.

Porsano Vitamin D indeholder 95 mcg D3-vitamin opløst i koldpresset olivenolie, da studier har påvist, at dette giver god optagelighed. De små synkevenlige kapsler er ideelle til dig, der ønsker et stærkt og virksomt tilskud. Du kan læse mere her.

Tidligere indlæg Næste indlæg