Gratis fragt ved køb for over 299,-

Disse to næringsstoffer er vigtige for dit stofskifte - men mangel på begge er udbredt

Disse to næringsstoffer er vigtige for dit stofskifte - men mangel på begge er udbredt

En sund skjoldbruskkirtel spiller en afgørende rolle for vores generelle velbefindende. For at opretholde en normal funktion af skjoldbruskkirtlen er det vigtigt at sikre tilstrækkelige niveauer af visse mineraler i vores kost. Videnskabelige studier påpeger, at særligt 2 næringsstoffer burde få mere opmærksomhed.

Jod og produktion af skjoldbruskkirtelhormoner

Jod er et essentielt næringsstof, som din krop indeholder 15 til 20 mg af, hvoraf ca 80% findes i skjoldbruskkirtlen. Fisk, skaldyr og kornprodukter er gode kilder til jod, ligesom mineralet ved lov skal tilsættes bordsalt i Danmark. Dog peger flere undersøgelser på, blandt andet fra Danthyr forsker-gruppen ved Aalborg Universitet, at jodindtaget i den generelle befolkning stadig er for lavt.

Jod er af afgørende betydning for dannelsen af skjoldbruskkirtelhormonerne T4 og T3, da det, sammen med aminosyren tyrosin, simpelthen virker som “råvare” i produktionen.

Kan man få for meget jod?

Jod er interessant med hensyn til dosering. Den mængde jod, vi behøver hver dag, er så lille, at den ikke ville kunne ses med det blotte øje. I Danmark anbefales en voksen 150 mikrogram jod om dagen. Men vi skal til gengæld heller ikke have ret meget mere. Den øvre sikre grænse for jod ligger ifølge fødevarestyrelsen på 600 mikrogram per dag.

Selen og skjoldbruskkirtlen

Selen er et andet essentielt sporstof, som indgår i en lang række selenoproteiner og selenafhængige enzymer. Et af disse enzymer er glutathionperoxidase (GSH-Px), som har en række funktioner i kroppen. Man ved, at selen indgår i biologiske processer, som blandt andet har betydning for opretholdelsen af skjoldbruskkirtlens funktion. En vigtig proces i kroppen er omdannelsen af de inaktive T4 hormoner til de aktive T3 hormoner, som sker via de selenholdige enzymer deiodinase. Selen er ligesom jod et såkaldt spor-mineral, forstået på den måde at kroppens behov for disse mineraler regnes i mikrogram. Det til trods er selen utroligt vigtigt, både for skjoldbruskkirtlen, men også for at beskytte kroppens celler mod oxidativ stress.

Variabelt indhold i landbrugsjorden

I lande, hvor landbrugsjorden er rig på selen, modtager befolkningen naturligt en høj mængde selen gennem kosten som en konsekvens heraf

Danmark tilhører det, der kaldes et "lav-selen område," da det naturlige selenindhold i landbrugsjorden er lavere sammenlignet med andre regioner i verden. Selen findes i føden, for eksempel i fisk, nødder og kornprodukter. For personer, som ikke regelmæssigt indtager disse fødeemner, kan det være en fordel at tage et selentilskud for at dække behovet.

Faktisk er selen så vigtig, at Nordisk Råd forrige år øgede anbefalingerne for dagligt indtag med 50% for både mænd og kvinder.

  

Et tilskud kan støtte den vigtige balance

Porsano Hormon Balance er en effektiv og avanceret kombination af flere essentielle næringsstoffer, som understøtter skjoldbruskkirtlen og dens normale produktion af hormoner. Præparatet indeholder blandt andet organisk selengær, som bidrager til en normal skjoldbruskkirtelfunktion.

Selengær har et højt indhold af naturens forskellige selenkilder og giver dermed en bredspektret støtte til kroppens funktioner. Selengær har længe været forskernes foretrukne selenkilde, da studier har påvist dens særligt gode optagelighed og virkning.

Porsano Hormon Balance er beriget med mineralet jod, der udover at være vigtig for vores stofskifte og sundhed er med til at sikre en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormonerne T3 og T4. Det er disse hormoner, som kontrollerer stofskiftet (forbrændingen) i kroppen.

Som et supplement til jod indeholder produktet også 50 mg af aminosyren l-tyrosin.

Der er tillige tilsat B6-vitamin, der bidrager til at regulere hormonaktiviteten, samt B12-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Du kan læse mere om produktet her.

Vidste du at…..at drikkevandet i Skagen, modsat resten af landet, har et særligt højt indhold af jod, og at undersøgelser har påvist store fordele hermed?

Tidligere indlæg Næste indlæg