Gratis fragt ved køb for over 299,-

2 millioner danskere har forhøjet kolesterol

2 millioner danskere har forhøjet kolesterol

Ca. 2 millioner danskere har ifølge sundhed.dk et forhøjet kolesteroltal, hvilket indikerer en øget risiko for helbredet på grund af for højt indhold af fedtstoffer i blodbanen. Fagfolk refererer til denne tilstand som hyperlipidæmi.


Personer med forhøjet kolesterol anbefales at følge en hjertesund livsstil, som inkluderer en sund kost og øget fysisk aktivitet. En hjertesund livsstil kan i mange tilfælde forbedre kolesteroltallet og dermed forsinke behovet for yderligere behandling.

Selvom en usund livsstil ofte er årsagen til forhøjet kolesterol, kan det også være arveligt betinget. 


Kostråd ved forhøjet kolesterol


Når man har forhøjet kolesterol, skyldes det ofte et højt indtag af mættet fedt fra animalske kilder såsom kød, pålæg, fede mejeriprodukter, smør, kager og fastfood. For at sænke kolesteroltallet anbefales det at erstatte det mættede fedt fra dyreriget med umættet, hjertesundt fedt fra planteriget, som findes i planteolier, nødder, mandler, kerner, oliven, avocado og fede fisk. Hvor det ikke er muligt at erstatte det mættede fedt med umættet fedt, anbefales det at vælge fedtfattige versioner af animalske fødevarer.


Den vigtige balance


Porsano har netop lanceret præparatet Kolesterol Balance, som baseret på nyeste forskning er et effektivt supplement til en sund og aktiv livsstil. Produktet er en unik og avanceret kombination af flere naturlige ingredienser, herunder den essentielle omega-3 fedtsyre ALA (alfa-linolensyre), som vedligeholder et normalt kolesterolniveau*. 


ALA olien er udvundet af bæredygtige chiafrø, som udover et naturligt indhold af antioxidanter og plantesteroler er både rent og højkoncentreret, ligesom den løbende testes for tungmetaller og pesticider. 


Porsano Kolesterol Balance er udviklet med fokus på samspillet med de enkelte ingredienser. Derfor har produktudviklerne tilføjet det aktive stof monacolin K fra røde ris samt det vitamin-lignende Q10, da disse stoffer i videnskabelige studier har vist sig at komplimentere ALA fedtsyren særdeles godt. 

Produktet er ligeledes beriget med B12-vitamin, som bidrager til en normal omsætning af homocystein. Du kan læse mere her.Det videnskabelige bevis


Der er i gennem årene foretaget mange undersøgelser med ALA fedtsyrer. En af de største** er en såkaldt meta-analyse, hvor forskerne kiggede på resultaterne fra i alt 47 videnskabelige studier med sammenlagt mere end 2500 deltagere. Og konklusionen var klar: alfa-linolensyre (ALA) hjælper med at vedligeholde et normalt kolesterolniveau.


Sund livsstil


Motion og balanceret kost er en vigtig del af en sund livsstil. Men hvis man er blandt de 80%, som ifølge sundhedsstyrelsen ikke spiser nok fisk, frugt og grønt, så kan et tilskud fra Porsano være det helt rigtige at prøve. Produkterne er udviklet sammen med fagfolk inden for ernæring og kostsammensætning, og bidrager til at imødekomme lige netop dit behov. 


*den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 2g ALA.

** Yue et al, Critical reviews in food science and nutrition, 2021;61(17):2894-2910

Tidligere indlæg Næste indlæg