Gratis fragt ved køb for over 299,-

Alt der er værd at vide om fiskeolie

Alt der er værd at vide om fiskeolie

Fiskeolie er utvivlsomt en af de mest populære kosttilskud, sammen med magnesium og D-vitamin. Dette skyldes blandt andet dens vel-dokumenterede virkninger. Men der kan være stor forskel på de enkelte produkter, og det kan som forbruger betale sig at være opmærksom på faktorer som koncentration, urenheder samt naturligvis bæredygtighed.

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie udvindes fra fiskens væv og er kendt for at være en værdifuld kilde til omega-3 fedtsyrer såsom eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). Disse to fedtsyrer har tiltrukket betydelig opmærksomhed inden for sundhedsforskning i de seneste år.

Selvom en kost rig på fed fisk som laks eller makrel kan levere tilstrækkelige mængder af disse næringsstoffer, er det ikke altid nemt at opretholde en sådan kost. Desuden kan visse fisketyper indeholde skadelige niveauer af forurenende stoffer som kviksølv, hvilket kan være en bekymring.

Af denne grund vælger mange at supplere deres kost med fiskeolie. Den optimale tilgang synes at være en kombination af indtagelse af fed fisk og tilskud såsom fiskeolie for at sikre de bedste og mest effektive resultater for sundheden.

Dokumenterede virkninger ved fiskeolie og omega 3

Et utal af videnskabelige studier har gennem årene bekræftet, at omega-3 har en positiv effekt på flere vitale kropsfunktioner, så som et normalt syn samt en normal hjertefunktion. Men de essentielle fedtsyrer har indflydelse på vedligeholdelsen af en normal hjernefunktion. Særligt DHA (docosahexaensyre) synes at være afgørende.

DHA er nemlig en vigtig bestanddel af kroppens cellemembraner og findes særligt koncentreret i membranerne i hjernecellerne og nethinden. DHA udgør 90% af omega-3 fedtsyrerne i hjernen og op til 20% af den samlede fedtmasse i hjernen.

DHA findes primært i hjernens grå substans, som er ansvarlig for bearbejdning af information, minder og følelser. Disse områder er også afgørende for den følelsesmæssige, adfærdsmæssige og sociale udvikling.

Sådan opnår du tilstrækkelig fiskeolie gennem din kost

Ideelt set bør omega-3 fedtsyrer udgøre mindst 1% af dit daglige energiindtag. Ved at inkludere skaldyr og fisk i passende mængder i din kost, kan du ofte opnå tilstrækkelige niveauer af fiskeolie. Følgende fisk er særligt rige på DHA og EPA:

Makrel

Sild

Ørred

Laks

Hellefisk

Rødspætte

Højkoncentreret, frisk og naturlig fiskeolie

Porsano Omega-3 Fiskeolie er et særligt udviklet kosttilskud, med et højkoncentreret indhold af de gavnlige fedtsyrer EPA og DHA. De synkevenlige kapsler er fremstillet af fiskegelatine, og indeholder 500 mg letoptagelige triglycerider, som er den naturlige form for fiskeolie.

Olien udvindes fra bæredygtig fangst af vilde fisk såsom sardiner og ansjoser, med fokus på miljø, etik samt fravær af bifangst. Olien testes løbende for både renhed og styrke, og er underlagt en kompromisløs kvalitetskontrol.

Kapslerne er lugt og smagsneutrale, og er ideelle til dem, som ikke bryder sig om de “fiskebøvser”, som nogle gange følger med et indtag af fiskeolie. Du kan læse mere om produktet her.

Tidligere indlæg Næste indlæg