Gratis fragt ved køb for over 299,-

Din skjoldbruskkirtel har brug for dette livsvigtige mineral

Fødevarer der indeholder jod

Skjoldbruskkirtlen er en sommerfugleformet kirtel, der sidder foran dit luftrør og under struben.

Jod er afgørende for, at din skjoldbruskkirtel kan fungere optimalt. Uden jod vil kirtlen nemlig ikke kunne danne de to hormoner, der regulerer kroppens stofskifte.

Voksne har behov for en betydelig mængde jod. Hos børn forholder det sig anderledes. Nyere forskning peger på, at overdreven jodindtagelse i barndommen kan være uhensigtsmæssig. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at der ikke tilsættes jod til vitaminpiller til børn, så længe de indtager mælk eller andre mejeriprodukter.

Hvor finder man jod?

Jod findes især i skaldyr, saltvandsfisk og ikke mindst i tang. Men da disse fødevarer ikke udgør en stor del af vores kost, er mælkeprodukter og salt de primære kilder til jod for de fleste af os. Du kan også finde jod i mel og æg samt i mindre mængder i grøntsager og postevand.

I Danmark har det været obligatorisk siden år 2000 at tilsætte jod til almindelig bordsalt og salt anvendt i brødproduktion for at forebygge jodmangel. Dog tilsættes der ikke jod til havsalt. Derudover kan opvarmning af fødevarer reducere jodindholdet med 20-60%.

Hvorfor er jod livsvigtig?

Jod er afgørende for vores stofskifte og sundhed, da det indgår i de to skjoldbruskkirtelhormoner, T3 (trijodothyronin) og T4 (thyroxin). De to tal i betegnelserne henviser til antallet af jodatomer i hormonerne. Uden jod kan kroppen ikke producere T3 og T4. Det er den eneste kendte funktion af jod, og da vi ikke kan leve uden disse to hormoner, er jod livsvigtig.

Aldrig jod uden selen

Øget produktion af stofskiftehormoner kan føre til øget oxidativ stress og inflammation. For at undgå negative konsekvenser er det vigtigt, at det selenafhængige "super enzym" glutathionperoxidase (GPx) er fuldt aktiveret. Dette enzym bekæmper inflammation ved at binde sig til frie radikaler, hvorefter det udskilles fra kroppen. Da det kan være udfordrende at aktivere enzymet optimalt med den begrænsede mængde selen, der tilføres fra kosten, er kombinationen af jod og selen som tilskud ideel for en normal produktion af stofskiftehormoner og forebyggelse af eventuelle skadelige virkninger fra den forøgede aktivitet.

Den vigtige balance

Porsano har netop lanceret præparatet Hormon Balance, en effektiv og avanceret kombination af flere essentielle næringsstoffer, som understøtter skjoldbruskkirtlen og dens normale produktion af hormoner. Præparatet indeholder blandt andet organisk selengær, som bidrager til en normal skjoldbruskkirtelfunktion.

Selengær har et højt indhold af naturens forskellige selenkilder og giver dermed en bredspektret støtte til kroppens funktioner. Selengær har længe været forskernes foretrukne selenkilde, da studier har påvist dens særligt gode optagelighed og virkning.

Porsano Hormon Balance er beriget med mineralet jod, der udover at være vigtig for vores stofskifte og sundhed er med til at sikre en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormonerne T3 og T4. Det er disse hormoner, som kontrollerer stofskiftet (forbrændingen) i kroppen.

Som et supplement til jod indeholder produktet også 50 mg af aminosyren l-tyrosin.

Der er tillige tilsat B6-vitamin, der bidrager til at regulere hormonaktiviteten, samt B12-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Du kan læse mere om produktet her.

Tidligere indlæg Næste indlæg