Gratis fragt ved køb for over 299,-

Er du opmærksom på dit kolesterolniveau?

Er du opmærksom på dit kolesterolniveau?

Et af nøgleelementerne i opretholdelsen af god sundhed er at holde styr på kolesterolniveauerne i kroppen. Kolesterol er afgørende for forskellige kropsfunktioner, men når det når ubalancerede niveauer, kan det føre til alvorlige sundhedsproblemer. Alfa-linolensyre er en essentiel omega-3 fedtsyre, som har vist sig at spille en afgørende rolle i at vedligeholde et normalt kolesterolniveau.


Alfa-linolensyre, også kendt som ALA, tilhører omega-3-familien og findes primært i plantebaserede kilder som hørfrø, chiafrø, valnødder og hørfrøolie. Mens de andre former for omega-3-fedtsyrer, såsom EPA og DHA, ofte findes i fiskeolier, er ALA unikt, fordi det primært stammer fra vegetabilske kilder, hvilket gør det velegnet til vegetarer og veganere.


Forskning har vist, at ALA har en positiv effekt på kolesterolniveauerne i blodet. En af de måder, hvorpå ALA bidrager til at opretholde normalt kolesterol, er ved at støtte niveauerne af det gode HDL-kolesterol. HDL-kolesterol spiller en afgørende rolle i at transportere overskydende kolesterol fra blodkarrene til leveren, hvor det kan blive udskilt fra kroppen. Ved at stimulere produktionen af HDL-kolesterol bidrager ALA til at forhindre ophobning af skadeligt kolesterol i blodkarrene og reducerer risikoen for skadelig virkning.


Det er dog vigtigt at bemærke, at mens ALA har vist sig at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet, er det ikke den eneste faktor, der kan hjælpe. En afbalanceret kost, regelmæssig motion og sund livsstil spiller også en væsentlig rolle.


Den vigtige balance


Danske Porsano har netop lanceret præparatet Kolesterol Balance, som baseret på nyeste forskning er et effektivt supplement til en sund og aktiv livsstil. Produktet er en unik og avanceret kombination af flere naturlige ingredienser, herunder den essentielle omega-3 fedtsyre ALA (alfa-linolensyre), som vedligeholder et normalt kolesterolniveau*. 


ALA olien er udvundet af bæredygtige chiafrø, som udover et naturligt indhold af antioxidanter og plantesteroler er både rent og højkoncentreret, ligesom den løbende testes for tungmetaller og pesticider. 


Porsano Kolesterol Balance er udviklet med fokus på samspillet med de enkelte ingredienser. Derfor har produktudviklerne tilføjet det aktive stof monacolin K fra røde ris samt det vitamin-lignende Q10, da disse stoffer i videnskabelige studier har vist sig at komplimentere ALA fedtsyren særdeles godt. 

Produktet er ligeledes beriget med B12-vitamin, som bidrager til en normal omsætning af homocystein. Du kan læse mere her.

Tidligere indlæg Næste indlæg