Gratis fragt ved køb for over 299,-

Stofskiftet har brug for skjoldbruskkirtlen for at fungere optimalt

Essentielle næringsstoffer til skjoldbruskkirtlen

Det er videnskabeligt bevist, at selen, et essentielt mikronæringsstof, bidrager til normal skjoldbruskkirtelfunktion. Og en offentliggjort spansk undersøgelse bekræfter resultaterne fra tidligere studier. Det er yderst vigtigt for din sundhed at have en velfungerende skjoldbruskkirtel. Skjoldbruskkirtlen regulerer stofskiftet, der bestemmer, hvordan kroppen fungerer, herunder evnen til at forbrænde kalorier og producere og bruge energi. Ganske enkelt er stofskiftet summen af alle kemiske reaktioner, der forekommer inden i kroppen, og disse processer kontrolleres af hormoner frigivet af skjoldbruskkirtlen. Derfor, når vores stofskifte ikke fungerer korrekt, er vi ikke i stand til at omdanne kalorier til energi på en passende måde. Ifølge en spansk undersøgelse kaldet SET1, offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Endocrinología, Diabetes y Nutrición, ser det ud til, at selen hjælper med at stabilisere skjoldbruskkirtelfunktionen.

Analyse af skjoldbruskkirtelfunktion og selen

SET1-studiet omfattede 45 deltagere, hovedsageligt kvinder, der dagligt modtog et selen tilskud i fire måneder. Skjoldbruskkirtelfunktionen blev overvåget før og efter studiet. T4-hormonet er et inaktivt hormon i kroppen, som skal omdannes til det aktive skjoldbruskkirtelhormon T3 for at være effektivt. Denne konvertering udføres af nogle enzymer, der er afhængige af mineralet selen for at fungere korrekt. Desværre er landbrugsjorden i Danmark og størstedelen af Europa fattig på selen, hvilket betyder, at afgrøder kan mangle dette essentielle næringsstof. Derfor er det svært at få nok selen fra almindelige fødekilder. Med for lidt selen i kroppen er der en risiko for ikke at kunne konvertere tilstrækkelige niveauer af hormonet T4 til T3.

Understøtter essentielle selenoproteiner

Selen, som findes i fødevarer som lever og nyrer, korn og skaldyr, understøtter forskellige selenafhængige enzymer kaldet selenoproteiner. Der er mellem 25-30 forskellige selenoproteiner, hvoraf nogle er nødvendige for at opretholde normal skjoldbruskkirtelfunktion. Hvis du mangler selen, kan selenoproteiner måske ikke regulere denne funktion, og dette kan påvirke din skjoldbruskkirtels funktion.

Den vigtige balance

Danske Porsano har netop lanceret præparatet Hormon Balance, en effektiv og avanceret kombination af flere essentielle næringsstoffer, som understøtter skjoldbruskkirtlen og dens normale produktion af hormoner. Præparatet indeholder blandt andet organisk selengær, som bidrager til en normal skjoldbruskkirtelfunktion.

Selengær har et højt indhold af naturens forskellige selenkilder, og giver dermed en bredspektret støtte til kroppens funktioner. Selengær har længe været forskernes foretrukne selenkilde, da studier har påvist dens særligt gode optagelighed og virkning.

Porsano Hormon Balance er beriget med mineralet jod, der udover at være vigtig for vores stofskifte og sundhed er med til at sikre en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormonerne T3 og T4. Det er disse hormoner, som kontrollerer stofskiftet (forbrændingen) i kroppen.

Som et supplement til jod indeholder produktet også 50 mg af aminosyren l-tyrosin.

Der er tillige tilsat B6-vitamin, der bidrager til at regulere hormonaktiviteten, samt B12-vitamin, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Du kan læse mere om produktet her.

Tidligere indlæg Næste indlæg