Gratis fragt ved køb for over 299,-

Hjertesundhed fremhævet i omega-3 meta-analyse.

madvarer som indeholder omega 3 fiskeolie

Omega-3 fedtsyrer, også kendt som fiskeolie, er en meget vigtig og effektiv del af vores kost. Dette har man vidst i mange år, men en nylig videnskabelig meta-analyse understreger behovet endnu engang. Samtidig ved man også, at vi har brug for forskellige fedtsyrer i en sund og varieret kost - det handler om den rette balance.

I en meta-analyse af 13 studier dokumenterede forskerne en sammenhæng mellem omega-3-tilskud og positive resultater for hjertesundhed.

De to fedtsyrer EPA og DHA, som findes i omega-3 fra fx fiskeolie, bidrager til hjertets normale funktion ved en daglig indtagelse af 250 mg. Derfor anbefaler myndighederne at spise fisk regelmæssigt.

Desværre udgør mættet fedt og omega-6-fedtsyrer en større del af en gennemsnitlig kost end de vigtige omega-3-fedtsyrer.

Vi har brug for lidt af det hele.

Det er vigtigt at vælge fedt af god kvalitet, da der findes flere typer fedtsyrer, herunder mættede, enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer. Transfedtsyrer, som dannes ved høje temperaturer og behandling, bør undgås, da de er usunde uanset mængde.

Det er ikke blot tilstrækkeligt at begrænse indtaget af mættet fedt, men også vigtigt at erstatte det med flerumættede fedtstoffer. Det er ikke nødvendigt at undgå alt mættet fedt, da mængden altid er afgørende.

Hvorfor fremhæve omega-3?

Omega-3 fedtsyrer er afgørende for vores sundhed, og det er ofte de umættede fedtsyrer fra omega-3, der mangler i vores kost. Disse fedtsyrer er essentielle og skal derfor tilføres gennem kosten eller et kosttilskud. Den bedste kilde til omega-3 fedtsyrer er fed fisk som makrel, sild, laks og ørred, som bør spises mindst to gange om ugen ifølge anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. En daglig indtagelse af 250 mg DHA & EPA fedtsyrer bidrager ikke kun til normal hjertefunktion, men også til at opretholde normal syn og hjernefunktion. Hvis man ikke får tilstrækkeligt med omega-3 fedtsyrer gennem kosten, kan man tage et omega-3 supplement.

Højkoncentreret, frisk og naturlig fiskeolie

Porsano Omega-3 Fiskeolie er et særligt udviklet kosttilskud, med et højkoncentreret indhold af de gavnlige fedtsyrer EPA og DHA. De synkevenlige kapsler er fremstillet af fiskegelatine, og indeholder 500 mg letoptagelige triglycerider, som er den naturlige form for fiskeolie.

Olien udvindes fra bæredygtig fangst af vilde fisk såsom sardiner og ansjoser, med fokus på miljø, etik samt fravær af bifangst. Olien testes løbende for både renhed og styrke, og er underlagt en kompromisløs kvalitetskontrol.

Kapslerne er lugt og smagsneutrale, og er ideelle til dem, som ikke bryder sig om de “fiskebøvser”, som nogle gange følger med et indtag af fiskeolie. Du kan læse mere om produktet her.

Ref: Journal of the American Heart Association, 8(19), e013543.

Tidligere indlæg Næste indlæg