Gratis fragt ved køb for over 299,-

Ønsker du et kolesterolniveau i balance?

ældre par med normalt kolesterolniveau

Flere og flere oplever stigende opmærksomhed på, om deres kolesteroltal er, som det burde være.

Kolesterol er afgørende for celler og hormoners funktion, men det er vigtigt at opretholde et balanceret niveau. For høje niveauer kan nemlig medføre mange følgevirkninger, og derfor har lægerne stort fokus på problemet.

Men der er godt nyt: du kan vedligeholde et normalt kolesterolniveau ved sund og aktiv livsstil, kombineret med et nyt og effektivt kosttilskud.

Hvad er kolesterol?

Kolesteroltal måles i en blodprøve og består af total-kolesterol, som er sammensat af såkaldt HDL, LDL og triglycerider. Kolesterol er et naturligt fedtstof, som vi både danner selv, samt får gennem vores kost. Vi har brug for kolesterol, da det indgår i en række af kroppens vigtige funktioner, men vi må helst ikke have for meget af det.

Dit totale kolesteroltal bliver angivet i millimol kolesterol per liter blod (mmol/l), og det har en tendens til at stige med alderen. Du kan nemt få målt dit kolesterolniveau hos din læge.

Hjerteforeningen anbefaler, at det bør ikke være højere end 5,0 mmol/l. Vær dog særligt opmærksom på dit LDL-kolesteroltal, som for raske mennesker ikke bør overstige 3,0 mmol/l.

Niveauet mellem 5,0 og 6,4 mmol/l anses som værende let-forhøjet.

Den vigtige balance

Danske Porsano har netop lanceret præparatet Kolesterol Balance, som baseret på nyeste forskning er et effektivt supplement til en sund og aktiv livsstil. Produktet er en unik og avanceret kombination af flere naturlige ingredienser, herunder den essentielle omega-3 fedtsyre ALA (alfa-linolensyre), som vedligeholder et normalt kolesterolniveau*.

ALA olien er udvundet af bæredygtige chiafrø, som udover et naturligt indhold af antioxidanter og plantesteroler er både rent og højkoncentreret, ligesom den løbende testes for tungmetaller og pesticider.

Porsano Kolesterol Balance er et kvalitetsprodukt, udviklet med fokus på samspillet med de enkelte ingredienser. Derfor har produktudviklerne tilføjet det aktive stof monacolin K fra røde ris samt det vitamin-lignende Q10, da disse stoffer i videnskabelige studier har vist sig at komplimentere ALA fedtsyren særdeles godt.

Produktet er ligeledes beriget med vitamin B12, som bidrager til en normal omsætning af homocystein, ligesom det tilsatte vitamin B1 bidrager til en normal hjertefunktion.

Det videnskabelige bevis

Der er i gennem årene foretaget mange undersøgelser med ALA fedtsyrer. En af de største (Ref 1) er en såkaldt meta-analyse, hvor forskerne kiggede på resultaterne fra i alt 47 videnskabelige studier med sammenlagt mere end 2500 deltagere. Og konklusionen var klar: alfa-linolensyre (ALA) hjælper med at vedligeholde et normalt kolesterolniveau.

Sund livsstil

Motion og balanceret kost er en vigtig del af en sund livsstil. Men hvis man er blandt de 80%, som ifølge sundhedsstyrelsen ikke spiser nok fisk, frugt og grønt, så kan et tilskud fra Porsano være det helt rigtige at prøve. Produkterne er udviklet sammen med fagfolk inden for ernæring og kostsammensætning, er testet for renhed og styrke, og bidrager til at imødekomme lige netop dit behov. Hverken mere eller mindre.

*den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 2g ALA.

Ref 1: Yue et al, Critical reviews in food science and nutrition, 2021;61(17):2894-2910

Tidligere indlæg Næste indlæg